CSAK Design Vásár
Újra dizájner vásár Debrecenben

A nagy érdeklődésnek köszönhetően hamarosan újra megrendezésre kerül a CSAK Design vására

⇑⇑⇑ Még több infó a képre kattintva! ⇑⇑⇑

 

A csapat folyamatosan bővül, így akik legutóbb velünk tartottak most sem fognak unatkozni, számos új művész és tervező csatlakozott a kiállítók sorába. Aki még nem volt CSAK Design vásáron az pedig nem hagyhatja ki, mert ilyet még nem látott Debrecen! 

Lássuk a kiállítók napról napra bővülő listáját:

A képekre kattintva további érdekességeket találtok, facebook és instagram oldalakat érhettek el!

 

byat - betonba zárt minimalizmus

Turi Attila István

 

byat.jpg

Nincs két egyforma darab, mindegyik ékszer különbözik a másiktól. Egyediek, megismételhetetlenek. Tervezéstől a kivitelezés teljes folyamatán keresztül kézzel, nagy gondossággal készülnek az egyes darabok. A beton egy kemény és minimalista megjelenésű anyag, amelyből ékszert készítve magadon viselhetsz egy darab merészséget, erőt és bátorságot. A beton szürkéje mellett megtalálhatóak az anyagában színezett elemek kombinációja is, melyek márvány hatást keltve viszik tovább a márkát a minimalizmus útján. Minden betonékszernek saját története van, találd meg a sajátodat.

byat2.jpg

 

KOMKOM - CAPSULEDOLLS

Komlódi Judit

  judit_1.jpg

Az INTIM GALAXIS nevet viseli az a jelenleg is futó kiállítás, melyen először mutatkoztak be a kapszulababák, amelyeket  a design vásáron fog tervezőjük először értékesíteni. A kiállításon, mint  installációs elem mutatkoznak be Kolónia néven, ők az első telepesek egy képzeletbeli bolygón, de utazók is szerte a galaxisban. Készítőjük ezt mondta róluk: „Számomra a születést, termékenységet, utazást szimbolizálják, mint mini asztronauták, de a folytonosságot, ismétlődést is, ami az univerzum lényege.” Látogassátok meg őket a B24 Galériában!

kolonia_1.jpg

 

GIZUSPRODUCT - Hand and Fire

Vizhányóné Szolnoki Gizus

 

 gizus.jpg

A Gizusproduct üvegékszerek apró gyöngyönként a tűzben születnek. A forró üveg izzó állapotában formálódik és a lángban nyeri el végleges mintázatát is, ami szintén cseppenként kerül rá. Az így elkészült gyöngyökből készülnek el az ékszerek, melyek teljesen egyediek, még ékszeren belül sincs két egyforma, és ebben az egyediségében igazán különleges.
A kollekciók fazonban jelennek meg, úgy mint a ONE BEAD kollekció, ami egy nagyobb gyöngy sodronyon, a BUBBLE kollekció, ahol üveg buborékok sorakoznak , a TUFTED kollekció hosszú nyakláncon lógós fazon rojttal és a FULL BEADS, azaz a tele gyöngyös nyakékek. Emellett gyűrűk, fülbevalók egészítik ki a kollekciókat. 

A gizusproduct márka alatt handbuilt kerámiákat is találtok, mely hagyományos marokedény technikával készülnek, illetve felrakással, és hamarosan az üveggel fog egyesülni.

gizus2.jpg

 

WEALL - Designed Clothes

For Your Family

Soós Dóra

nevtelen-2.jpg

A WEALL márka első sorban az egyediséget kedvelő nőkhöz és anyákhoz szól, akik a gyermekükkel való szoros összetartozást egységes megjelenéssel szeretnék kommunikálni.
Számunkra a nőiség kifejezésének egyik legszebb példája az anyaság megélése, az anyai szerepek büszke viselése. Ezt az „együtt a legszebb” életérzést szeretnénk érzékeltetni limitált családi szettjeinken keresztül.
A szezonális kollekciók a tervezői inspiráción túl, erre a gondolatkörre épülnek. Elsődleges szempont olyan outfitek és szülő-gyermek szettek tervezése, melyek a hétköznapi, urbán eleganciát képviselik, darabjai az igényeknek megfelelően egymással is jól kombinálhatóak.

weall_dip1.jpg

 

Mini Natura - Organikus

baba- és gyermekruhák

Tóth Tímea

 20140606-133620.jpg

Egy régi álomból született vállalkozás imádni való termékeit fogja össze a Mini Natura kínálata. A tervező elmondása szerint a Norvégiában töltött évek formálták át jelentősen a gondolkodásmódját és ízlését. Az új tapasztalások és az ökológus mivolta segítettek a márka megszületésében, mely alapját a saját tervezésű organikus pamutból készülő gyermekruhák adják. A 100% GOTS-minősítésű pamut, attól organikus, hogy ellenőrzött vegyszermentes környezetből származik, és ennek köszönhetően a bőrön keresztül a gyermekek szervezetébe ruhájuk viselése által nem jut káros anyag. Vigyázat, nagyon cukik is!

mininatura.jpg

 

Faludi G

Faludi Gabriella

img_5662.JPG

A Faludi G egy dinamikusan fejlődő, exkluzív márka, mely filozófiájának és tervezési koncepciójának középpontjába a szépség élvezetét, mint önmagán túlmutató esztétikai élményt helyezi. Az alkotások láttán megélt és az alkotás folyamatában jelen lévő élményt sűríti kézzelfoghatóvá (hozzáférhetővé) és magunkkal vihetővé.
A tervezési folyamatot az anyag és a forma határait feszegető, az ellentéteket a szépség harmóniájában feloldó törekvés határozza meg.
Az ékszerek elkészítése aprólékos precizitású, kizárólag kézzel készülnek a tárgyak. Ennek a folyamatnak a mottója a Tízezer Érintés, mely azt mutatja meg, hogy hányszor kell egy ékszert, az azt felépítő darabokat kézbe venni az elkészítés során, mire a kész darab a dobozba kerül.

crystallo3-b.jpg

 

Szabó Erzsó selyem-nemez

Szabó Erzsó

01_1.jpg

A ruhák alapanyaga a legmagasabb minőségű ausztrál merinó gyapjú és tiszta hernyóselyem. A nemezelés sajátja, hogy minden darab egyszeri és megismételhetetlen. A textil létrejöttével egy időben születik maga a forma is. Így jönnek létre ruhák szabás-varrás nélkül pusztán kézi formálással. Erzsó munkáiban egy különös formavilág találkozik a kifinomultsággal. Egy nyolcezer éves kézműves technika, couture részletekkel azoknak a nőknek, akik az időtlen stílus képviselői.
„Elsősorban olyan viselhető darabokat készítek, melyek a művészet és a divat határán egyensúlyoznak kiemelve a női szépséget. Így jönnek létre a selyembe nemezelt öltözékek, melyek nyári viseletnek is ideálisak lehelet finomságúak, kecsesek, komfortosak.” 

8_14.jpg

 

Anikás

Puskás Ani

img_6801.jpg

"A kerámia maga a teremtett világ: föld,víz és leveő. A kerámiázás maga a teremtés: az ember keze alatt alakul az alaktalan anyag hasznos és örömöt nyújtó formává. Nőként, anyaként magam is megéltem megélem, mit is jelent teremteni, életet adni. Ugyanakkor nőként örömöl lelem a világ formáinak és színeinek megunhatatlanul változatos szépségében, nap, mint nap rácsodálkozom a természet végtelen változatosságára, mely nem csak a fenségesben, a hatalmasban, az erősben, ember fölé magasodóban él, de az apróban, a törékenyben is.
Azért készítek kerámiatárgyakat, hogy körülvehessem magam, hogy körülvehessük magunkat olyan apró dolgokkal, amelyek házunkba, otthonunkba hozzák a törékeny szépet.
Azért készítek kerámia ékszereket, hogy mi nők megmutathassuk magunknak és a világnak törékeny szépségünket."

img_6902.jpg

 

Mimoo Studio

Baracsi Gabriella

 

pereces_1.jpg

"Hiszem, hogy az ízlés gyerekkorban dől el. Sokszor vagyunk úgy, mi felnőttek, hogy nem tudjuk, mi miért tetszik. Talán valaki megkedveltette velünk az adott dolgot, talán olyan emléket idéz bennünk, amik megmelengetik a szívünket. Bár nem tudjuk felidézni az emléket, az érzés ugyanúgy ott van. A célom az, hogy a Mimoo Studio termékeivel olyan minőségi ízlést segítsek kialakítani a gyerekekben, melyek egy egész életen át kísérhetik őket. A termékek sora folyamatosan bővül; melyek eddig csak festményekből álltak, most már megtalálhatóak közöttük mindennapi használati tárgyak is. Akár gyerekszobák falának díszítéséről legyen szó, akár ruháról vagy iskola- és irodaszerekről. A legmagasabb minőségű papír és festék használatával teremtek meg világokat, melyekbe a gyerekek szívesen feledkeznek bele, akár szüleikkel együtt is. Nem csak a kisebbek számára jelent örömöt a megannyi szín és játékos forma, hanem éppúgy felnőtteket is elkápráztathat."

image_2_logos.jpg

 

Maminvent

Kopócs Éva

 rhnz_1.jpeg

A márkanév egyedi, megismételhetetlen kézműves rekreálmányokat, azaz újrahasznosított alapanyagokból készült termékeket, és valódi bőr alkotásokat takar. Elfeledett anyagok kapnak lehetőséget egy új életre, az eredetitől nagyban eltérő felhasználási céllal.

A márka mögött Kopócs Éva áll, aki négy gyermek mellett menedzseli egyszemélyes vállalkozását. Az alapanyagok beszerzésétől a postázásig minden egy kézben összpontosul, így biztosítva az alkotási folyamat integritását.

_d807840.jpeg

 

Tündérségek

Nagyváradi Tünde

 

foto_1.jpg

A Tündérségek egyedi, kézzel készült, kedves figuráival, díszeivel minden korosztálynak örömet szerezhetsz.
Tünde termékei között biztosan találsz az alkalomhoz illő ajándékot, legyen szó esküvőről, születésnapról, ballagásról vagy éppen keresztelőről.
A figurák elkészítésénél gondosan válogatott anyagokat, kiegészítőket használ. A varrás folyamata során pedig nagyon ügyel a részletekre.
Minden játékot, lakásdekorációt nagy szeretettel készít el, ezért amikor eladásra kerül sor nehéz tőlük megválnia, de nagyon nagy élmény, amikor pozitív visszajelzést kap.

termek.jpg

   

ChariszM Collection - 
Fa csokornyakkendő

Márton Károly

 h1p_5854.jpg

Aki az erdő fáitól, a sziklától, a zuhogó pataktól és a vándorló felhőktől kéri kölcsön a gondolatokat,
az nem is fogy ki soha belőlük.

Mikszáth Kálmán
Ember és fa – együtt a természetben, és most együtt a ruházatban. Ők adják a fát, te az embert.
A múltba révülve, a békeidők eleganciájából vettek mintát, kissé engedtek a merevségen, lebontottak néhány korlátot és megalkottak egy kollekciót. Különleges esküvőt szeretnél? Felejthetetlen randit? Sikeres üzletkötést? Vagy csak utcai megjelenéseden tennél egy csavart? A ChariszM Collection kézzel készült fa csokornyakkendői Neked születnek!

h1d_5381.jpg

 

Csajbók Márta Selyemfestő

Csajbók Márta

 

dsc_2458.JPG

Vegyél fel egy sima, egyszerű ruhát, válassz hozzá egy egyedi, kézzel festett sálat és már át is minősült a hétköznap elegáns ünnepnappá!
Márti selyemfestéssel, több mint 20 éve foglalkozik. Elsősorban selyemsálakat találtok kínálatában. Minden pillanat örömmel tölti el, amikor a hófehér tiszta hernyóselymen új életre kelnek az általa megrajzolt virágok és egyéb motívumok.
A selyem az egyik legnőiesebb anyag. Az örök nőt szimbolizálja, ezért az elkészült kendők és sálak nem csak a fiatal hölgyek számára készülnek.
Első sorban virágok díszítik Márti darabjait, de rengeteg tervet álmodott meg, melyek hamarosan egyéb ruhadarabokon és lakberendezési tárgyakon fognak megvalósulni.

dsc_2348.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csakdesign.blog.hu/api/trackback/id/tr3913991456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Friss topikok

süti beállítások módosítása